Så fungerar portalen


Välkommen till Tranås Energis fibernät TRAMANs tjänsteportal! Här kan du enkelt välja hur du vill använda din fiberanslutning.

Tranås Energi ansvarar för driften av fibernätet, men levererar inte tjänsterna (t ex bredband) i det. Det gör istället våra tjänsteleverantörer och du hittar deras utbud av tjänster här på portalen.

Om du är ny användare börjar du med att registrera ett konto nedan. För att det ska fungera behöver din dator/surfplatta/telefon vara ansluten till wifi via din router eller med sladd direkt till TRAMAN-utrustningen på väggen. Portalen känner då av vilken adress du finns på och att det finns en TRAMAN-anslutning på denna.

När du registrerat ditt konto och är inloggad kan du gå vidare och välja vilken tjänst du vill koppla på. Någon minut senare kan du börja använda den!

Kostnader

När du beställt en tjänst aktiveras din TRAMAN-anslutning och du kommer därefter att betala en driftavgift till Tranås Energi samt en avgift till din tjänsteleverantör för den tjänst du valt. Om du är elkund hos Tranås Energi samfaktureras driftavgiften på din elfaktura.

Se aktuell driftavgift i TRAMAN

Registrera konto

I vår nya tjänsteportal får du tillgång till hela det utbud våra tjänsteleverantörer erbjuder i stadsnätet. Här kan du som är fysisktansluten till stadsnätet välja dina tjänster och teckna avtal, direkt med leverantörerna.

Vill du ha hjälp?

Alla frågor och svar